Μοσχαράκι με τυρί φέτα
Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι (κιλότο)
- 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 200 γραμμάρια τυρί φέτα
- 1/2 φλιτζάνια κρασί λευκό
- Αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζητάτε από τον κρεοπώλη να βάλει το κρέας σε δίχτυ. Το τρυπάτε σε διάφορα σημεία και τοποθετείτε από λίγο σκόρδο. Βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι και, μόλις ζεσταθεί, σοτάρετε το κρέας από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσει. Ρίχνετε το κρασί και αφήνετε να βράσει λίγο. Προσθέτετε τις ντομάτες τριμμένες, λίγο χλιαρό νερό, αλάτι, πιπέρι και τα σιγοβράζετε για 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας, ρίχνοντας λίγο λίγο χλιαρό νερό.
- Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα και, αφού κρυώσει λίγο, το κόβετε σε φέτες. Βάζετε τις φέτες στην κατσαρόλα, προσθέτετε το τυρί λιωμένο με πιρούνι και τα βράζετε για λίγο, ώσπου να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρετε σε πιατέλα με πατάτες τηγανιτές.