ΜΟΣΧΑΡΙ ΨΗΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕΞΙΚΟ
Μερίδες 6
Υλικά
- 1 1/2 κιλό σπάλα πάχους περίπου 4 εκ.
- 2–3 σκελίδες σκόρδο κομμένο στη μέση
- 2 τσίλι ξεσποριασμένα, κομμένα σε φετούλες
- 1–2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κονσέρβα (400 γραμμάρια) αποφλοιωμένα ντοματάκια ψιλοκομμένα
- 4 πράσινες πιπεριές ξεσποριασμένες κομμένες στα τέσσερα
- 2 φλιτζάνια καλαμπόκι κονσέρβα
- 1 κουταλιές σούπας αλάτι
- 1 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 2 κουταλιές σούπας λάδι
- 2 κουταλιές σούπας ξίδι
- 1 κ. γλυκού ρίγανη τριμμένη
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το σκόρδο μέχρι να πάρει χρώμα. Το πετάτε και τσιγαρίζετε το κρέας στο ίδιο λάδι μέχρι να καφετίσει καλά απ’ όλες τις μεριές. Το βγάζετε από την κατσαρόλα και το διατηρείτε ζεστό. Ρίχνετε στην κατσαρόλα το τσίλι κα τα κρεμμύδια και το τσιγαρίζετε για 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συχνά.
- Ξαναφέρνετε το κρέας στην κατσαρόλα κι αφού προσθέτετε τη ντομάτα, το ξίδι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη ρίγανη αφήνετε να πάρει βράση, ανακατεύοντας μερικές φορές. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 1 1/2′ ώρα περίπου. Παρακολουθείτε το φαγητό κι αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό. Ρίχνετε τις πιπεριές, ξανασκεπάζετε και σιγοψήνετε άλλη 1 ώρα ή μέχρι να γίνει πολύ τρυφερό το κρέας. Αφαιρείτε το λίπος από την επιφάνεια. Προσθέτετε το καλαμπόκι, σκεπάζετε και σιγοβράζετε άλλα 2-3 λεπτά.