Μοσχαράκι ρολό

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μοσχαράκι ρολό

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό φέτα μοσχαρίσιο μπούτι
  • 250 γραμμάρια βούτυρο ή λάδι
  • 34 σκελίδες σκόρδο
  • 200 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 45 φέτες ζαμπόν
  • 400 γραμμάρια
  • ντομάτες ώριμες ή 1 κουταλιές σούπας σάλτσα πελτέ
  • 1 1/2 ποτήρι άσπρο κρασί γλυκό
  • λίγος μαϊντανός
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση

  1. Αφαιρέστε τα κόκκαλα και τις πέτσες από τη μοσχαρίσια φέτα. Πλύντε την, στραγγιστέ την και αλατοπιπερώστε την. Στρώστε επάνω της το μαϊντανό και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Απλώστε πάνω στο μαϊντανό τις φέτες το ζαμπόν και πάνω στο ζαμπόν στρώστε τη φέτα το τυρί κομμένο σε φέτες. Μετά, τυλίξτε σε ρολό το κρέας λίγο σφιχτά και δέστε το με ψιλό αλλά γερό σπάγκο.
  2. Βάλτε στη φωτιά κατσαρόλα φαρδιά και χαμηλή με το βούτυρο ή το λάδι και, όταν λιώσει, ξαπλώστε μέσα το ρολό και τσιγαρίστε το. Όταν ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές, σβήστε το με το κρασί. Συνεχίστε μερικά λεπτά το τσιγάρισμα με το κρασί και αμέσως περιχύστε το με τις ντομάτες περασμένες από το τρυπητό ή με τη σάλτσα πελτέ διαλυμένη σε δυο φλιτζάνια νερό. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο νερό.
  3. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε τη να σιγοβράσει, ώσπου να μείνει το φαγητό μόνο με το βούτυρο και ελάχιστη σάλτσα. Αφού ψηθεί, βγάλτε το ρολό και κόψτε το σε κανονικές φέτες που αραδιάζετε σε μακρουλή πιατέλα.
  4. Γαρνίρετε με τηγανητά πατατάκια ή πατάτα πουρέ ή πιλάφι ρύζι ή μακαρόνια κ.ά. και περιχύστε το περιεχόμενο της πιατέλας με τη σάλτσα του ρολού
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply