Μοσχάρι μπλάνκετ

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μοσχάρι μπλάνκετ

Χρόνος: 15-20 λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
  • 1 1/22 φλυτζάνια νερό
  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο
  • 1 καρότο κομμένο
  • 1 κομμάτι σελινόριζα κομμένη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • μερικούς κόκκους πιπέρι
  • αλάτι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 2 κροκάδια αυγού
  • χυμό λεμονιού
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Βάζετε στη χύτρα 2 φλυτζάνια νερό και μόλις βράσει ρίχνετε το κρέας. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το καρότο, σελινόριζα, το φύλλο δάφνης, το αλάτι και το πιπέρι. Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το κρέας για 15-20 λεπτά.
  2. Βάζετε το κρέας σε ζεστή πιατέλα και στραγγίζετε το ζωμό. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και ρίχνετε το αλεύρι. Το αφήνετε να πάρει χρώμα ανακατεύοντας συνέχεια και προσθέτετε σιγά-σιγά το ζωμό από το κρέας. Βράζετε τη σάλτσα ώσπου να πήξει.
  3. Σ’ ένα πιάτο ανακατεύετε τα κροκάδια με το λεμόνι και σιγά-σιγά προσθέτετε τη σάλτσα. Ανακατεύετε το μαϊντανό και περιχύνετε το κρέας.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης