μοσχάρι Μπουργκινιόν

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

μοσχάρι Μπουργκινιόν

Ανά μερίδα: Λιπαρά 11,2 γραμμάρια, φυτικές ίνες 3.3 γραμμάρια θερμίδες 380.

Υλικά

  • 800 γραμμάρια ψαχνό μοσχάρι από σπάλα
  • λάδι
  • 400 γραμμάρια κρεμμυδάκια του στιφάδου
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 φέτα μπέικον χωρίς το λίπος, ψιλοκομμένη
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια
  • 1 1/2 κουταλιές σούπας ντοματοπολτός
  • 1 φλιτζάνια ξερό κόκκινο κρασί
  • 2/3 φλιτζάνια κρασί πόρτο
  • 2/3 φλιτζάνια ζωμός μοσχαριού

Εκτέλεση

  1. Κόψτε το κρέας σε κύβους 3 εκ. Ψεκάστε με λάδι ένα πυρίμαχο σκεύος 2 λίτρων και σωτάρετε το κρέας σε δόσεις, ώσπου να ροδίσει γύρω γύρω. Βγάλτε το στην άκρη. Σωτάρετε στο ίδιο σκεύος τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το μπέικον, ανακατώνοντας, ώσπου να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Ξαναβάλτε το κρέας στο σκεύος μαζί με υπόλοιπα υλικά. Αφήστε να πάρουν βράση.
  2. Ψήστε τα σε μέτρια ζεστό φούρνο 2 ώρες. Ξεσκεπάστε και ψήστε τα περίπου 30 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει πολύ το κρέας και να πηχτώσει ελαφρά η σάλτσα.
  • Author: Aggela

Leave a Reply