Μοσχάρι Χωριάτικο με Μανιτάρια
Ανά μερίδα: Λιπαρά 14.6 γραμμάρια. φυτικές ίνες 6,4 γραμμάρια, θερμίδες 380.
Υλικά
- 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
- λάδι
- 800 γραμμάρια ψαχνό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομματάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 1 μικρός βολβός φινόκιο, κομμένος σε φέτες
- 100 γραμμάρια στρογγυλά μανιτάρια, κομμένα στη μέση
- 100 γραμμάρια πλατιά καστανά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 1 1/2 φλιτζάνια ζωμός βοδινού
- 1/4 φλιτζάνια κριθάρι
- 250 γραμμάρια σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο
Εκτέλεση
- Κόψτε την πιπεριά στα 4, αφαιρέστε το σπόρο και τις μεμβράνες. Ψήστε τη στο γκριλ ή σε πολύ καυτό φούρνο με τη φλούδα επάνω, ώσπου να κάνει φουσκάλες και να μαυρίσει. Ξεφλουδίστε τα κομμάτια της πιπεριάς και κόψτε τα σε λωρίδες
- εκ. Ψεκάστε με λάδι ένα σκεύος και σωτάρετε το κρέας σε δόσεις, ώσπου να ροδίσει. Βγάλτε το στην άκρη. Σωτάρετε στο ίδιο σκεύος το φινόκιο. τα μανιτάρια και το σκόρδο, ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσει το φινόκιο. Ξαναβάλτε το κρέας στο σκεύος μαζί με την πιπεριά, το ζωμό και το κριθάρι. Αφήστε να πάρουν βράση. Ψήστε τα σε μέτρια ζεστό φούρνο, σκεπασμένα, περίπου 1 1/2 ώρα ή ώσπου να μαλακώσει το κρέας. Προσθέστε το σπανάκι και ανακατώστε ώσπου να μαραθεί.