Μοσχάρι γεμιστό με σπανάκι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μοσχάρι γεμιστό με σπανάκι

Υλικά

  • 400 γραμμάρια σπανάκι
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 23 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 23 κουταλιές σούπας άνηθο,ψιλοκομμένο
  • 2 κιλά μοσχάρι κατάλληλο για γεμιστό (θα ζητήσετε από τον κρεοπώλη να σας το κόψει σε ένα ορθογώνιο λεπτό κομμάτι)
  • 100 γραμμάρια ανθότυρο,κομματιασμένο
  • 50 γραμμάρια παρμεζάνα,φρεσκοτριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε με ένα σφυράκι το κρέας για να πλατύνει λίγο. Το αλατοπιπερώνετε. Καθαρίζετε το σπανάκι και το ζεματάτε 5′ σε αλατισμένο νερό.
  2. Το στραγγίζετε και μόλις κρυώσει το στύβετε για να φύγει όλο το νερό. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια μαζί με το σπανάκι και τον άνηθο. Αφήνετε να κρυώσουν και προσθέτετε τυριά και αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά. Απλώνετε το μίγμα με το σπανάκι πάνω στο κρέας και τυλίγετε σε ρολό σφιχτό. Δένετε το κρέας με σπάγκο για να συγκρατήσετε τη γέμιση.
  3. Ζεσταίνετε το λάδι και ροδίζετε το ρολό. Σβήνετε με λίγο κρασί και προσθέτετε λίγο ζεστό νερό. Σιγοβράζετε 1 1/2 ώρα. Αφήνετε το ρολό να κρυώσει και το κόβετε σε φέτες.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply