μοσχάρι καπαμά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

μοσχάρι καπαμά

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι ψαχνό, σε μερίδες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • αλεύρι
  • 23 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 ποτήρι τού κρασιού, κρασί άσπρο
  • 34 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες
  • 2 κουταλιές σούπας ντοματοπελτέ
  • ελάχιστη ζάχαρη
  • 2 γαρίφαλα
  • 1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το αλευρώνετε. Ζεσταίνετε το βούτυρο στη χύτρα και σοτάρετε τα κομμάτια από το κρέας ωσότου ροδίσουν καλά και τα βγάζετε.
  2. Ρίχνετε το κρασί, τη ντομάτα, τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, τα γαρίφαλα, τη δάφνη και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει περίπου 5 λεπτά.
  3. Προσθέτετε το κρέας, κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το φαγητό για 20-25 λεπτά.
  4. Σερβίρετε το φαγητό με πουρέ ή άσπρο πιλάφι
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply