μοσχάρι καπαμά
Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι ψαχνό, σε μερίδες
- αλάτι
- πιπέρι
- αλεύρι
- 2–3 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1 ποτήρι τού κρασιού, κρασί άσπρο
- 3–4 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες
- 2 κουταλιές σούπας ντοματοπελτέ
- ελάχιστη ζάχαρη
- 2 γαρίφαλα
- 1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το αλευρώνετε. Ζεσταίνετε το βούτυρο στη χύτρα και σοτάρετε τα κομμάτια από το κρέας ωσότου ροδίσουν καλά και τα βγάζετε.
- Ρίχνετε το κρασί, τη ντομάτα, τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, τα γαρίφαλα, τη δάφνη και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτετε το κρέας, κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το φαγητό για 20-25 λεπτά.
- Σερβίρετε το φαγητό με πουρέ ή άσπρο πιλάφι