Μοσχάρι κατσαρόλας με τυρί και ελιές
Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι (κιλότο ή σπάλα)
- 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνια λάδι
- 300 γραμμάρια κεφαλοτύρι
- 1 1/2 φλιτζάνια ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι
- 1 μπαχάρι κόκκος
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε σε κατσαρόλα τα κρεμμύδια και ανακατεύετε, ώσπου να πιουν τα υγρό τους. Ρίχνετε το μισό λάδι και τα σοτάρετε για λίγο. Προσθέτετε το κρέας κομμένο σε κύβους και το σοτάρετε. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, το μπαχάρι, λίγο νερό και σιγοβράζετε για 1 ώρα. Προσθέτετε τις ελιές, λίγο χλιαρό νερό και τα βράζετε, μέχρι να μαλακώσει το κρέας, (δοκιμάζετε το αλάτι).
- Σε ένα τηγάνι, ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι, το τυρί σε κομματάκια και τα αφήνετε να ροδίσουν. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, τα προσθέτετε στο κρέας και ανακατεύετε.
- Το βάζετε σε πιατέλα και το σερβίρετε ζεστό.