#mosxari #melitzanes #xoumplik #greekouzina

Μοσχάρι κοκκινιστό με μελιτζάνες Χούμπλικ

Please follow and like us:

 

Μοσχάρι κοκκινιστό με μελιτζάνες Χούμπλικ
Μοσχάρι κοκκινιστό με μελιτζάνες Χούμπλικ. Πριν σας δώσουμε την απλή αλλά αποτελεσματική αυτή συνταγή (από ιδία πείρας μιλώ), θα θέλαμε να σας πούμε δυο λόγια για την τεχνική αυτή δίαιτας. Η τεχνική δίαιτας του Χούμπλικ είναι μια παρεξηγημένη από πολλούς μέθοδος και όχι άδικα. Η θεραπεία αλλά και οι μέθοδοι που εφαρμόζει είναι "εκτός πεπατημένης λογικής". Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που δεν είναι ευρέως γνωστός τόσο ο ίδιος όσο και οι μέθοδοι του. Βασίζεται κυρίως σε ψυχολογικούς αλλά και διατροφολογικούς παράγοντες. Εμείς, μέσα από αυτή τη σειρά διαιτητικών συνταγών, θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε χρήσιμες συμβουλές για όσους φίλους και φίλες θέλουν να τις ακολουθήσουν. μοσχαράκι με μελιτζάνες (χούμπλικ)
Συγγραφέας:
Υλικά
  • μοσχαράκι - 400 γρ. σε μικρούς κύβους μπουκιάς
  • μελιτζάνες - 3-4 ξεπικρισμένες σε αλατόνερο, κομμένες σε χοντρές φέτες
  • Ελαιόλαδο - 2 κ.σ.
  • Ντομάτα - φρέσκια τριμμένη
  • Αλλατοπίπερο - λίγο
  • Κανέλα - λίγη
  • Ρίγανη - λίγη
  • κρεμύδι - 1 μεγάλο
  • σκόρδο - 2 σκελίδες κομμένες σε φετάκια
Εκτέλεση
  1. Στην χύτρα μας ροδίζουμε με 1 κ.σ λάδι το κρέας να θωρακιστεί καλά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το κρεμμύδι και σκόρδο να αχνιστούν λίγο και αυτά. Ρίχνουμε την φρέσκια ντομάτα τριμμένη και τα μπαχαρικά, ανάλογο νερό (περίπου 3 ποτήρια) και κλείνουμε την χύτρα για 20 λεπτά σε μέτρια ένταση. Αφού βάλουμε το κρέας να ψήνεται, ετοιμάζουμε τις μελιτζάνες. Τις βγάζουμε από το αλατόνερο και τις στύβουμε μια μια με το χέρι μας να φύγουν τα υγρά. Τις βάζουμε σε ταψάκι και με την άλλη κουταλιά λάδι που μας έμεινε και ένα πινέλο τις λαδώνουμε. Τις βάζουμε στο γκριλ να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές. Προσοχή μην τις κάψετε. Τις αφήνουμε να κρυώνουν. Όταν βγάλουμε το κρέας μας, ρίχνουμε τις μελιτζάνες, ελέγχουμε το νερό και τα μπαχαρικά και σιγοψήνουμε 15 λεπτά να μελώσει η σάλτσα μας. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα με λεμόνι.
Σημειώσεις
Η μέθοδος της χημικής δίαιτας του Χούμπλικ είναι αρκετά αμφιλεγόμενη. Η ζυγαριά όμως γέρνει προς τους υποστηρικτές της μεθόδου αυτής. Εσείς δεν έχετε παρά να την δοκιμάσετε!

loading...

Post Author: Greekouzina

Greekouzina
Παρακαλούμε αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση