ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ
Μερίδες 6
Υλικά
- 1.700 περίπου γραμμάρια τρανς ή κιλότο μοσχαριού
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 1/2 φλιτζάνια ελαφρώς συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 2 κοφτές κουταλιές σούπας πάπρικα
- 3 κουταλιές σούπας λάδι
- 2 κοφτά κ. γλυκού αλάτι
- 2–3 σταγόνες ταμπάσκο (προαιρετικά)
- 2 κουταλιές σούπας κορνφλάουερ
- 3 κουταλιές σούπας νερό
- 1/2 φλιτζάνια ξινόγαλα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρετε το κρέας καλά από όλες τις μεριές. Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα και το κρατάτε ζεστό. Ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε ελαφρά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε την πάπρικα, το ταμπάσκο, το χυμό ντομάτας και το αλάτι κι ανακατεύετε. Ξαναβάζετε το κρέας στην κατσαρόλα κι αφήνετε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 3 ώρες περίπου ή μέχρι το κρέας να κόβεται με το πιρούνι. Στη διάρκεια του μαγειρέματος γυρίζετε το κρέας μερικές φορές. Μεταφέρετε το κρέας σε πιατέλα και το κρατάτε ζεστό. Σ’ ένα φλιτζάνια διαλύετε καλά το κορνφλάουερ στο νερό. Προσθέτετε σιγά σιγά το μείγμα στο ζωμό του κρέατος ανακατεύοντας συνέχεια πάνω από μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Προσθέτετε το ξυνόγαλα και συνεχίζετε να ανακατεύετε αφού κατεβάζετε ακόμη περισσότερο τη θερμοκρασία. Κόβετε το μοσχάρι σε χοντρές φέτες και το σερβίρετε περιλουσμένο με τη σάλτσα του.