Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μοσχάρι κοκκινιστό

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι για κοκκινιστό
  • 1 κιλό κόκαλο από μοσχάρι
  • 1/3 ποτηριού του νερού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 34 γαρίφαλα
  • 400 γραμμάρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κουταλιές σούπας ντομάτα πελτές
  • 500600 γραμμάρια ντοματάκια ψιλοκομμένα ή ψιλοκομμένη φρέσκια ώριμη ντομάτα
  • 1/2 ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί
  • 810 ποτήρια νερό

Εκτέλεση

  1. Το κόκαλο από το μοσχάρι το θέλουμε για να δυναμώσει τη γεύση στο βράσιμο.
  2. Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το μοσχάρι, που το έχουμε πλύνει και στη συνέχεια κόψει περίπου σε 5-6 κομμάτια. Βάζουμε το τσιγαρισμένο κρέας στην κατσαρόλα μαζί με το κόκαλο.
  3. Στο τηγάνι ρίχνουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο να τσιγαριστούν. Προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα και την ντομάτα πελτέ, την οποία έχουμε διαλύσει στο κόκκινο κρασί. Τα αδειάζουμε όλα στην κατσαρόλα με το κρέας μαζί με το αλάτι, το πιπέρι, το δαφνόφυλλο και το γαρίφαλο.
  4. Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό και βράζουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά-2 ώρες.
  • Author: Aggela