ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΥΔΩΝΑΤΟ
Υλικά
- 1 κιλό κυδώνια
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 100 γραμμάρια λάδι
- 1 κρεμμύδι
- 1 κουταλιές σούπας πελτές
- κανέλλα ξύλο
- πιπέρι, αλάτι
- φύλλα δάφνης
- 1 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- μαύρο πιπέρι σε σπυριά
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα κυδώνια, τα πλένετε και τα κόβετε σε χοντρές φέτες. Τα στραγγίζετε καλά και τα σοτάρετε με το λάδι σε τηγάνι. Κόβετε το κρέας σε μερίδες, το πλένετε, το σκουπίζετε και το καβουρδίζετε με το βούτυρο στην κατσαρόλα, μαζί με το κρεμμύδι κομμένο ψιλό. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τον πελτέ λιωμένο σε 1 φλιτζάνια νερό και ακόμη 1 φλιτζάνια νερό και αφήνετε το κρέας να σιγοψήνετε για 3/4 της ώρας. Ρίχνετε τότε και τα σοταρισμένα κυδώνια, στην κατσαρόλα με το κρέας, την κανέλλα, το μαύρο πιπέρι, τα δαφνόφυλλα και 1 κουταλιές σούπας ζάχαρη και αφήνετε το φαγητό σε κανονική φωτιά να απορροφήσει τα υγρά και να μείνει με το λαδάκι του. Σερβίρονται όλα μαζί.