Αν ψάχνετε για μια συνταγή που θα εντυπωσιάσει τους φίλους και την οικογένειά σας, τότε το μοσχάρι με χουρμάδες και αμύγδαλο είναι μια εξαιρετική επιλογή. Η συνδυασμένη γεύση του μοσχαριού με την γλυκιά νότα των χουρμάδων και την τραγανότητα των αμυγδάλων θα κάνει αυτό το πιάτο ξεχωριστό.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε περιλαμβάνουν μοσχάρι σπάλα, μελιτζάνες, λάδι, κρεμμύδι, σκόρδο, τούρμερικ, κορίανδρος, κανέλα, τζίντζερ, κύμινο, ζωμό βοδινού, ντομάτες, χουρμάδες, αμύγδαλα, μέλι, και μαϊντανό.
Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για ένα ενδιαφέρον δείπνο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Το μοσχάρι με χουρμάδες και αμύγδαλα θα σας προσφέρει μια μοναδική γευστική εμπειρία.
PrintΜοσχάρι με Χουρμάδες και Αμύγδαλο
Ανά μερίδα: Λιπαρά 12.3 γραμμάρια. φυτικές ίνες 5,5 γραμμάρια, θερμίδες 360.
- Total Time: 180 mins
- Yield: 6
Υλικά
- 800 γραμμάρια σπάλα μοσχαριού
- 1 μέτρια μελιτζάνα
- λάδι
- 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1/2 κουταλιές γλυκού τούρμερικ αλεσμένο
- 1/2 κουταλιές γλυκού κορίανδρος αλεσμένος
- 1 κουταλιές γλυκού κανέλα αλεσμένη
- 1/4 κουταλιές γλυκού τζίντζερ αλεσμένο
- 1 κουταλιές γλυκού κύμινο ακοπάνιστο
- 1 1/2 φλιτζάνια ζωμός βοδινού
- 2 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 1/4 φλιτζάνια χουρμάδες χωρίς κουκούτσι, κομμένοι στη μέση
- 2 κουταλιές σούπας ασπρισμένα αμύγδαλα, ψημένα
- 1 κουταλιές σούπας μέλι
- 1/4 φλιτζάνια μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
- Κόψτε το κρέας σε κύβους 3 εκ.
- Κόψτε τη μελιτζάνα σε φέτες 1 εκ. Πασπαλίστε τις φέτες με αλάτι και αφήστε τες 20 λεπτά. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και στεγνώστε τες με απορροφητικό χαρτί. Κόψτε κάθε φέτα στα τέσσερα.
- Ψεκάστε με λάδι ένα πυρίμαχο σκεύος 2.5 λίτρων και σωτάρετε το κρέας σε δόσεις, ώσπου να ροδίσει γύρω γύρω. Βγάλτε το στην άκρη. Σωτάρετε στο ίδιο σκεύος το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μπαχαρικά.
- Ξαναβάλτε το κρέας στο σκεύος μαζί με το ζωμό και την ντομάτα. Αφήστε να πάρουν βράση.
- Ψήστε τα σε μέτρια ζεστό φούρνο, σκεπασμένα, 1 1/2 ώρα. Προσθέστε τη μελιτζάνα και ψήστε τα ξεσκέπαστα 45 λεπτά.
- Ανακατώστε μέσα τα υπόλοιπα υλικά.
- Prep Time: 25 mins
- Cook Time: 160 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Διατροφικά Στοιχεία
- Serving Size: 1
- Calories: 360
- Fat: 12.3
Keywords: Μοσχάρι, χουρμάδες, αμύγδαλα