Μοσχάρι με Δυόσμο και Κολοκύθα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μοσχάρι με Δυόσμο και Κολοκύθα

Ανά μερίδα: Λιπαρό 4,8 γραμμάρια, φυτικές ίνες 3,5 γραμμάρια, θερμίδες 300.

Υλικά

  • Λάδι
  • 1400 γραμμάρια ψαχνό μοσχάρι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 μέτριο κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2 κουταλάκια τούρμερικ αλεσμένο
  • 1/2 κουταλιές γλυκού σπόροι κάρδαμου
  • 1 κουταλιές γλυκού μοσχοκάρυδο αλεσμένο
  • 1 κουταλιές γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλιές σούπας ντοματοπολτός
  • 2 κουταλιές σούπας φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 2 φλιτζάνια ζωμός βοδινού
  • 200 γραμμάρια μικρές κίτρινες κολοκύθες, κομμένες στη μέση
  • 1 κουταλιές σούπας κορνφλάουρ
  • 2 κουταλιές σούπας νερό

Εκτέλεση

  1. Ψεκάστε με λάδι ένα σκεύος και σωτάρετε το κρέας σε δόσεις. Βγάλτε το στην άκρη. Σωτάρετε στο ίδιο σκεύος τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μπαχαρικά. Ξαναβάλτε το κρέας στο σκεύος μαζί με το ξύσμα, το δυόσμο: το ζωμό και τον ντοματοπολτό. Αφήστε να πάρουν βράση.
  2. Ψήστε τα σε μέτρια ζεστό φούρνο, σκεπασμένα, περίπου 45 λεπτά. Προσθέστε τις κολοκύθες και ψήστε τα ξεσκέπαστα περίπου 15 λεπτά ή ώσπου να αρχίσει να μαλακώνει η κολοκύθα. Ανακατώστε το κορνφλάουρ με το νερό και προσθέστε τα στο φαγητό.
  3. Ψήστε τα ξεσκέπαστα περίπου 10 λεπτά, ανακατώνοντας κάθε τόσο, μέχρι να πηχτώσει ελαφρά η σάλτσα.
  • Author: Aggela

Leave a Reply