Μοσχάρι με Φασόλια και Κουσκούς
Ανά μερίδα: Λιπαρά 12,9 γραμμάρια, φυτικές ίνες 6,1 γρ, θερμίδες 680.
Υλικά
- 1400 γραμμάρια μοσχαρίσιες μπριζόλες χωρίς κόκαλο
- ¼ φλιτζάνια αλεύρι
- 2 κουταλάκια γλυκιά πάπρικα
- λάδι
- 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- ¾ φλιτζάνια ζωμός βοδινού
- 400 γραμμάρια κονσέρβα ντοματάκια
- ¼ φλιτζάνια λιαστή ντομάτα
- 1 κουταλιές σούπας φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
- 300 γραμμάρια κονσέρβα φασόλια βρασμένα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
- 1 ½ φλιτζάνια αραβικό κουσκούς
- 1 ¼ φλιτζάνια βραστό νερό
- 20 γραμμάρια βούτυρο
- 1 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
- Ανακατώστε το αλεύρι με την πάπρικα, Αλευρώστε το κρέας με το μείγμα και τινάξτε το περίσσιο. Ψεκάστε με λάδι ένα σκεύος και σωτάρετε το κρέας σε δόσεις. Βγάλτε το στην άκρη. Σωτάρετε στο ίδιο σκεύος το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ξαναβάλτε το κρέας στο σκεύος μαζί με τα ντοματάκια ψιλοκομμένα με το χυμό τους, τη λιαστή ντομάτα, το ζωμό και τη ρίγανη. Αφήστε να πάρουν βράση.
- Ψήστε τα σε μέτρια ζεστό φούρνο, σκεπασμένα, 45 λεπτά. Ανακατώστε μέσα τα φασόλια και ψήστε τα σκεπασμένα 15 λεπτά. Σερβίρετε μαζί με το Κουσκούς.
- Κουσκούς:
- Ανακατώστε μέσα σε πυρίμαχο μπολ το κουσκούς, το βραστό νερό και το βούτυρο. Σκεπάστε και αφήστε τα περίπου 5 λεπτά να απορροφηθεί το νερό. Ανακατώστε με πιρούνι το μαϊντανό μέσα στο κουσκούς.