Μοσχάρι με Φασόλια

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μοσχάρι με Φασόλια

Ανά μερίδα: Λιπαρά 13.6 γραμμάρια, φυτικές ίνες 8.3 γραμμάρια, θερμίδες 419.

Υλικά

  • 800 γραμμάρια ψαχνό μοσχάρι από σπάλα
  • λάδι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κουταλιές γλυκού τζίντζερ αλεσμένο
  • 1/2 κουταλιές γλυκού κανέλα αλεσμένη
  • 1/2 φλιτζάνια ξηρό σέρι
  • 2 φλιτζάνια ζωμός βοδινού
  • 1/2 φλιτζάνια ντοματοπολτός
  • 2 κουταλάκια σαμπάλ σελέκ
  • 2 μικρές ξερές κόκκινες καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 4 μικρές ντομάτες, ξεφλουδισμένες,κομμένες στη μέση
  • 300 γραμμάρια κονσέρβα βρασμένα φασόλια,ξεπλυμένα και στραγγισμένα
  • 2 κουταλιές σούπας φιστίκια Αιγίνης, ψημένα, θρυμματισμένα
  • Κόψτε το κρέας σε κύβους 4 εκ.

Εκτέλεση

  1. Ψεκάστε με λάδι ένα πυρίμαχο σκεύος 2:5 λίτρων και σωτάρετε το κρέας σε δόσεις, ώσπου να ροδίσει γύρω γύρω. Βάλτε όλο το κρέας στο σκεύος μαζί με τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρετε ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Προσθέστε τα μπαχαρικά και σωτάρετε ανακατώνοντας ώσπου να πάρουν άρωμα. Προσθέστε το σέρι. το ζωμό, το σαμπάλ σελέκ και τον ντοματοπολτό. Αφήστε να πάρουν βράση. Ανακατώστε μέσα τα καυτερά και τις ντομάτες. Ψήστε τα σε μέτρια ζεστό φούρνο, σκεπασμένα, 1 ώρα. Ξεσκέπαστε και ψήστε τα 30 λεπτά, ανακατώνοντας κάθε τόσο. Ανακατώστε μέσα τα φασόλια και ψήστε τα ξεσκέπαστα περίπου 15 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει το κρέας, Σερβίρετέ το πασπαλισμένο μετά φιστίκια,
  • Author: Aggela

Leave a Reply