Μοσχάρι με Φασόλια

Please follow and like us:
Μοσχάρι με Φασόλια
Ανά μερίδα: Λιπαρά 13.6 γρ., φυτικές ίνες 8.3 γρ., θερμίδες 419.
Συγγραφέας:
Υλικά
  • 800 γρ. ψαχνό μοσχάρι από σπάλα
  • λάδι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κ.γ. τζίντζερ αλεσμένο
  • ½ κ.γ. κανέλα αλεσμένη
  • ½ φλιτζ. ξηρό σέρι
  • 2 φλιτζ. ζωμός βοδινού
  • ½ φλιτζ. ντοματοπολτός
  • 2 κουταλάκια σαμπάλ σελέκ
  • 2 μικρές ξερές κόκκινες καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 4 μικρές ντομάτες, ξεφλουδισμένες,κομμένες στη μέση
  • 300 γρ. κονσέρβα βρασμένα φασόλια,ξεπλυμένα και στραγγισμένα
  • 2 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης, ψημένα, θρυμματισμένα
  • Κόψτε το κρέας σε κύβους 4 εκ.
Εκτέλεση
  1. Ψεκάστε με λάδι ένα πυρίμαχο σκεύος 2:5 λίτρων και σωτάρετε το κρέας σε δόσεις, ώσπου να ροδίσει γύρω γύρω. Βάλτε όλο το κρέας στο σκεύος μαζί με τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρετε ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Προσθέστε τα μπαχαρικά και σωτάρετε ανακατώνοντας ώσπου να πάρουν άρωμα. Προσθέστε το σέρι. το ζωμό, το σαμπάλ σελέκ και τον ντοματοπολτό. Αφήστε να πάρουν βράση. Ανακατώστε μέσα τα καυτερά και τις ντομάτες. Ψήστε τα σε μέτρια ζεστό φούρνο, σκεπασμένα, 1 ώρα. Ξεσκέπαστε και ψήστε τα 30 λεπτά, ανακατώνοντας κάθε τόσο. Ανακατώστε μέσα τα φασόλια και ψήστε τα ξεσκέπαστα περίπου 15 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει το κρέας, Σερβίρετέ το πασπαλισμένο μετά φιστίκια,
loading...

Post Author: Greekouzina

Greekouzina
Παρακαλούμε αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση