Μοσχάρι με κοπανιστή
Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι (ουρά, κατά προτίμηση)
- 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 2 κλωνάρια σέλινο
- 3 κουταλιές σούπας λάδι
- 1 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1 ξύλο κανέλας
- 1/2 φλιτζάνια κρασί λευκό
- 2 κουταλιές σούπας κοπανιστή
- 1 σκελίδα σκόρδο χοντροκομμένη
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε το κρέας, το στραγγίζετε και το δένετε σφιχτά με σπάγκο κουζίνας. Ανακατεύετε το σκόρδο με αλάτι και πιπέρι. Τρυπάτε το κρέας με μυτερό μαχαίρι και βάζετε στις τρύπες από λίγο σκόρδο. Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το λάδι με το Βούτυρο, προσθέτετε το κρέας, το κρεμμύδι, το σέλινο σε κομμάτια 2 εκ. και τα καρότα. Όταν ροδίσουν τα λαχανικά, τα βγάζετε και τα πολτοποιείτε, μαζί με τις ντομάτες.
- Ξαναβάζετε την κατσαρόλα με το κρέας στη φωτιά και, μόλις πάρει βράση, το σβήνετε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί, ρίχνετε τον πολτό των λαχανικών. Τα ανακατεύετε, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, την κανέλα, δύο φλιτζάνια νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κρέας να σιγοβράζει, μέχρι να μαλακώσει.
- Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα, αφαιρείτε το σπάγκο και το κόβετε σε φέτες. Ρίχνετε τις φέτες στην κατσαρόλα, προσθέτετε την κοπανιστή και αφήνετε να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε σε πιατέλα.