Μοσχάρι με κοπανιστή

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μοσχάρι με κοπανιστή

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι (ουρά, κατά προτίμηση)
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κλωνάρια σέλινο
  • 3 κουταλιές σούπας λάδι
  • 1 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1/2 φλιτζάνια κρασί λευκό
  • 2 κουταλιές σούπας κοπανιστή
  • 1 σκελίδα σκόρδο χοντροκομμένη
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε το κρέας, το στραγγίζετε και το δένετε σφιχτά με σπάγκο κουζίνας. Ανακατεύετε το σκόρδο με αλάτι και πιπέρι. Τρυπάτε το κρέας με μυτερό μαχαίρι και βάζετε στις τρύπες από λίγο σκόρδο. Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το λάδι με το Βούτυρο, προσθέτετε το κρέας, το κρεμμύδι, το σέλινο σε κομμάτια 2 εκ. και τα καρότα. Όταν ροδίσουν τα λαχανικά, τα βγάζετε και τα πολτοποιείτε, μαζί με τις ντομάτες.
  2. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα με το κρέας στη φωτιά και, μόλις πάρει βράση, το σβήνετε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί, ρίχνετε τον πολτό των λαχανικών. Τα ανακατεύετε, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, την κανέλα, δύο φλιτζάνια νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κρέας να σιγοβράζει, μέχρι να μαλακώσει.
  3. Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα, αφαιρείτε το σπάγκο και το κόβετε σε φέτες. Ρίχνετε τις φέτες στην κατσαρόλα, προσθέτετε την κοπανιστή και αφήνετε να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε σε πιατέλα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης