Μοσχάρι με λαχανικά
για 4 άτομα
Υλικά
- 1 κιλό μοσχαράκι γάλακτος κομμένο σε κύβους
- 3 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
- 6 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
- 1/2 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα (ή μικρά κρεμμύδια κομμένα στη μέση)
- 1/2 κιλό καροτάκια τρυφερά
- 2 κουταλιές σούπας γούστερ σος
- 1 κουταλιές σούπας σόγια σος
- 1 κύβος λαχανικών
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγη ζάχαρη
- λίγα κλωναράκια φρέσκα μυρωδικά
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώνετε το κρέας. Ζεσταίνετε σε μεγάλη κατσαρόλα το ηλιέλαιο και σοτάρετε τους κύβους του κρέατος μέχρι να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τη γούστερ σος, τη σόγια σος, τον κύβο, λίγο αλάτι και το πιπέρι και αρκετό ζεστό νερό και σιγοβράζετε 1 ώρα, μέχρις που μαλακώσει το κρέας και να εξατμιστεί το υγρό.
- Καθαρίζετε τα καρότα και τα κόβετε σε μέτρια κομμάτια. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε τη μαργαρίνη και ρίχνετε τα καρότα και τα κρεμμυδάκια. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και τα τηγανίζετε μέχρις ότου καραμελώσουν, γυρίζοντας τα συχνά για να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα. Ρίχνετε τα καραμελωμένα κρεμμύδια και καρότα στην κατσαρόλα με το κρέας. Αφήνετε να ανακατευθούν με τη σάλτσα.
- Γαρνίρετε με τα μυρωδικά και σερβίρετε.