μοσχάρι με πιλάφι
Υλικά
- 1 1/2 κιλό μοσχάρι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 κουταλιές σούπας σούπα ντοματοπελτές
- 1/4 κουταλιές γλυκού κανέλα
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1/2 κιλό ρύζι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το καβουρδίζουμε σε λίγο βούτυρο μαζί με το κρεμμύδι κομμένο στα 4 προσέχοντας να μην καεί το κρεμμύδι. Ρίχνουμε νερό όσο να φτάσει τα 3/4 της κατσαρόλας. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και κανέλλα καθώς και μια κουταλιές σούπας σούπας σάλτσα ντομάτας. Το αφήνουμε να βράσει 30′.
- Όταν το κρέας έχει βράσει τελείως, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και στον ζωμό του ρίχνουμε ρύζι. Φροντίζουμε να έχουμε στην κατσαρόλα 6-7 φλιτζάνια ζωμό, αλλιώς συμπληρώνουμε. Το αφήνουμε να βράσει, μειώνουμε την φωτιά και ξεσκεπάζουμε λίγο το καπάκι της κατσαρόλας.
- Όταν ετοιμαστεί καίμε λίγο βούτυρο το περιχύνουμε και το σερβίρουμε ζεστό.