μοσχάρι με πιλάφι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

μοσχάρι με πιλάφι

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιές σούπας σούπα ντοματοπελτές
  • 1/4 κουταλιές γλυκού κανέλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1/2 κιλό ρύζι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το καβουρδίζουμε σε λίγο βούτυρο μαζί με το κρεμμύδι κομμένο στα 4 προσέχοντας να μην καεί το κρεμμύδι. Ρίχνουμε νερό όσο να φτάσει τα 3/4 της κατσαρόλας. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και κανέλλα καθώς και μια κουταλιές σούπας σούπας σάλτσα ντομάτας. Το αφήνουμε να βράσει 30′.
  2. Όταν το κρέας έχει βράσει τελείως, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και στον ζωμό του ρίχνουμε ρύζι. Φροντίζουμε να έχουμε στην κατσαρόλα 6-7 φλιτζάνια ζωμό, αλλιώς συμπληρώνουμε. Το αφήνουμε να βράσει, μειώνουμε την φωτιά και ξεσκεπάζουμε λίγο το καπάκι της κατσαρόλας.
  3. Όταν ετοιμαστεί καίμε λίγο βούτυρο το περιχύνουμε και το σερβίρουμε ζεστό.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης