Μοσχάρι με Σπανάκι και Μανιτάρια
Ανά μερίδα; Λιπαρά 4,5 γραμμάρια, φυτικές ίνες 5,6 γρ, θερμίδες 284.
Υλικά
- λάδι
- 800 γραμμάρια ψαχνό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 μέτριο πράσο κομμένο σε φέτες
- 1 κουταλιές γλυκού φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνια ξερό άσπρο κρασί
- 1 κύβος ζωμός κοτόπουλου
- 400 γρ, κονσέρβα ντοματάκια
- 250 γραμμάρια μανιτάρια
- 1 μικρή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 250 γραμμάρια σπανάκι χοντροκομμένο
- 2 κουταλιές σούπας φρέσκος βασιλικός κομμένος
Εκτέλεση
- Ψεκάστε με λάδι ένα σκεύος και σωτάρετε το κρέας σε δόσεις. Βάλτε όλο το κρέας στο σκεύος μαζί με το πράσο και το θυμάρι. Σωτάρετε ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσει το πράσο. Ανακατώστε μέσα το κρασί, τον κύβο θρυμματισμένο, τα ντοματάκια ψιλοκομμένα μαζί με το χυμό τους. τα μανιτάρια και την πιπεριά. Αφήστε να πάρουν βράση. Ψήστε τα σε μέτρια ζεστό φούρνο, περίπου 2 ώρες. Πριν σερβίρετε, ανακατώστε μέσα το σπανάκι και το βασιλικό.