ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΙΝΑ
Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι (στρογγυλό)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 κουταλιές σούπας κορνφλάουρ
- 2 κύβους κρέατος
- 1 φλιτζάνια τσαγιού νερό ζεστό
- 4 κουταλιές σούπας λάδι
- 2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 λεπτή φέτα φρέσκια πιπερόριζα, ή 1/6 κ. γ σε σκόνη
- 1 κιλό αρακά κατεψυγμένο
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι
Εκτέλεση
- Κόβετε το κρέας σε μικρά, λεπτά, μακρόστενα κομματάκια. Σε μεγάλο και πλατύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι. Ρίχνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο και ανακατεύετε λίγα λεπτά μέχρι να καφετίσει. Πετάτε το σκόρδο και βάζετε στο τηγάνι το κρέας. Το ανακατεύετε λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να καφετίσει ελαφρά. Ρίχνετε τους κύβους κρέατος, που έχετε λιώσει στο ζεστό νερό και βράζετε 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει κρέας.
- Διαλύετε το κορνφλάουρ σε 1/2 φλιτζάνια τσαγιού νερό και το ρίχνετε στο τηγάνι, προσθέτοντας επίσης τη σάλτσα σόγιας. Ανακατεύετε και ψήνετε 1 -2 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Προσθέτετε το τζίντζερ (πιπερόριζα) και τον αρακά, σκεπάζετε και ψήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς αλλά να είναι τραγανός. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό επάνω στο ρύζι που έχετε βράσει.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: Μπορείτε να παραλείψετε τον αρακά, αλλά στην περίπτωση αυτή, θα βάλετε μαζί με το κρέας στο τηγάνι να σωταριστούν μαζί 2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε μικρά τετράγωνα κομματάκια ενός πόντου.