Μοσχάρι Όσσο Μπούκο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μοσχάρι Όσσο Μπούκο

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κότσι (ποντίκι)
  • 3 κρεμμύδια
  • 1 κουτί ντομάτες κονκασέ
  • 2 κουταλιές σούπας ντοματοπελτέ
  • λίγο αλεύρι
  • λάδι

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το μοσχαρίσιο κότσι σε ροδέλες πάχους ενός δακτύλου.
  2. Αλευρώνετε τις ροδέλες και τις σοτάρετε με λάδι, μαζί με τα κρεμμύδια τα οποία τα έχετε ψιλοκόψει.
  3. Ρίχνετε την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον πελτέ αραιωμένο με λίγο νερό. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.
  4. Αφήνετε να βράσει και να πήξει λίγο η σάλτσα.
  5. Κατεβάζετε από τη φωτιά και βάζετε το φαγητό σε πήλινο νταβαδάκι, (γάστρα), να συνεχίσετε το ψήσιμο στο φούρνο.
  6. Γαρνίρετε το μοσχαράκι με πουρέ πατάτας ή πατάτες τηγανητές ή κροκετάκια πατάτας.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply