Μοσχάρι Όσσο Μπούκο
Υλικά
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κότσι (ποντίκι)
- 3 κρεμμύδια
- 1 κουτί ντομάτες κονκασέ
- 2 κουταλιές σούπας ντοματοπελτέ
- λίγο αλεύρι
- λάδι
Εκτέλεση
- Κόβετε το μοσχαρίσιο κότσι σε ροδέλες πάχους ενός δακτύλου.
- Αλευρώνετε τις ροδέλες και τις σοτάρετε με λάδι, μαζί με τα κρεμμύδια τα οποία τα έχετε ψιλοκόψει.
- Ρίχνετε την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον πελτέ αραιωμένο με λίγο νερό. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνετε να βράσει και να πήξει λίγο η σάλτσα.
- Κατεβάζετε από τη φωτιά και βάζετε το φαγητό σε πήλινο νταβαδάκι, (γάστρα), να συνεχίσετε το ψήσιμο στο φούρνο.
- Γαρνίρετε το μοσχαράκι με πουρέ πατάτας ή πατάτες τηγανητές ή κροκετάκια πατάτας.