Μοσχάρι Ραγού με Πατάτες και Δενδρολίβανο
Ανά μερίδα: Λιπαρά 11,5 γραμμάρια, φυτικές ίνες 5.8 γραμμάρια, θερμίδες 466.
Υλικά
- 800 γραμμάρια ψαχνό μοσχάρι
- 1 μέτρια γλυκοπατάτα
- λάδι
- 1 φέτα μπέικον χωρίς το λίπος, ψιλοκομμένη
- 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1/2 φλιτζάνια πηχτός χυμός ντομάτας
- 1 φλιτζάνια ζωμός βοδινού
- 1/3 φλιτζάνια ξερό κόκκινο κρασί
- 1 κλαδάκι δενδρολίβανο
- 1 κουταλιές σούπας σάλτσα γουόρστερσάιρ
- 12 πολύ μικρές πατάτες, κομμένες στα 4
- 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
- ¾ φλιτζάνια νερό
Εκτέλεση
- Κόψτε το κρέας και τη γλυκοπατάτα σε κύβους 3 εκ. Ψεκάστε με λάδι ένα πυρίμαχο σκεύος 2,5 λίτρων και σωτάρετε το κρέας σε δόσεις, ώσπου να ροδίσει γύρω γύρω. Βάλτε όλο το κρέας στο σκεύος μαζί με το μπέικον, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σωτάρετε ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Ανακατώστε μέσα την ντομάτα, το κρασί, το ζωμό, το δενδρολίβανο και τη σάλτσα. Αφήστε να πάρουν βράση. Ψήστε τα σε μέτρια ζεστό φούρνο, σκεπασμένα, περίπου 1 1/2 ώρα ή ώσπου να αρχίσει να μαλακώνει το κρέας. Ανακατώστε μέσα τη γλυκοπατάτα, τις πατάτες και το αλεύρι διαλυμένο στο νερό. Ψήστε τα ξεσκέπαστα περίπου 30 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά και το κρέας, Πετάξτε το δενδρολίβανο.