Μοσχάρι Ραγού

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μοσχάρι Ραγού

Ανά μερίδα: Λιπαρά 10,9 γραμμάρια, φυτικές ίνες 5,9 γραμμάρια θερμίδες 420.

Υλικά

  • 800 γραμμάρια ψαχνό μοσχάρι από σπάλα
  • αλεύρι
  • λάδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 4 φέτες παντσέτα κομματιασμένες
  • 1 1/2 φλιτζάνια ξερό κόκκινο κρασί
  • 1 1/2 φλιτζάνια ζωμός βοδινού
  • 1 1/2 κουταλιές σούπας ντοματοπολτός
  • 1 κουταλιές σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κουταλιές σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 4 μέτρια καρότα κομματιασμένα
  • 400 γραμμάρια φρέσκα κρεμμύδια, κομμένα στη μέση

Εκτέλεση

  1. Κόψτε το κρέας σε κύβους 3 εκ. Αλευρώστε και τινάξτε το περίσσιο αλεύρι. Ψεκάστε με λάδι ένα πυρίμαχο σκεύος 2,5 λίτρων και σωτάρετε το κρέας σε δόσεις, ώσπου να ροδίσει γύρω γύρω. Βγάλτε το στην άκρη. Σωτάρετε στο ίδιο σκεύος το σκόρδο και την παντσέτα, ανακατώνοντας ώσπου να ξεροψηθεί η παντσέτα. Ξαναβάλτε το κρέας στο σκεύος μαζί με τα καρότα, το κρασί, το ζωμό, τον ντοματοπολτό, τη μουστάρδα και το θυμάρι. Αφήστε να πάρουν βράση. Ψήστε τα σε μέτρια ζεστό φούρνο, σκεπασμένα, περίπου 2 ώρες ή ώσπου να μαλακώσει πάρα πολύ το κρέας. Προσθέστε τα κρεμμύδια και ψήστε τα σκεπασμένα περίπου 30 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
  • Author: Aggela

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης