Μοσχάρι Σουκιγιάκι Κίνα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μοσχάρι Σουκιγιάκι Κίνα

Μερίδες 6

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο μοσχαρίσιο
  • 4 κουταλιές σούπας λάδι
  • 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη σκούρα
  • 4 κουταλιές σούπας τσέρι
  • 6 κ. σάλτσα σόγια
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού μανιτάρια
  • 1/2 κιλό μπαμπού
  • 1/2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • ελάχιστο αλάτι
  • ρύζι βρασμένο

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το φιλέτο σε πολύ λεπτές φέτες. Αν είναι πολύ μεγάλες οι φέτες, τις κόβετε στα δύο. Κόβετε επίσης σε λεπτές φέτες τα μπαμπού, τα μανιτάρια στα δύο, και ψιλοκόβετε τα ξερά κρεμμύδια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σε βαθύ αλλά πλατύ τηγάνι, ή στο ειδικό κινέζικο τηγάνι που λέγεται «ΓΟΥΟΚ», ζεσταίνετε το λάδι. Ρίχνετε τα φιλετάκια και τσιγαρίζετε 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας. Προσθέτετε τη ζάχαρη και τη σάλτσα σόγιας ανακατεύοντας συνέχεια το κρέας για 1 -2 λεπτά. Σπρώχνετε τα φιλετάκια σε μια άκρη του τηγανιού και ρίχνετε στο τηγάνι τα υπόλοιπα υλικά. Τα ψήνετε 5 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Τα σερβίρετε ζεστά πάνω από άσπρο ρύζι.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply