Μοσχάρι στα κάρβουνα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μοσχάρι στα κάρβουνα

Υλικά

  • 1 μπούτι μοσχαρίσιο περ. 1
  • 400 γραμμάρια
  • 2 λίτρα αλατισμένο νερό
  • 1 κουταλιές γλυκού τσαγιού μπαχάρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 γαρίφαλα
  • 1 μικρή σελινόριζα
  • 2 κουταλιές σούπας ξύδι
  • λίγο μαϊντανός
  • 60 γραμμάρια βούτυρο
  • αλάτι
  • 1 κουταλιές γλυκού δυόσμο
  • 3 κουταλιές σούπας κρεμ-φρες

Εκτέλεση

  1. Βράζετε το αλατισμένο νερό μαζί με το πιπέρι και με το καθαρισμένο κρεμμύδι, αφού καρφιτσώσετε πάνω το φύλλο δάφνης και τα γαρίφαλα, με την καθαρισμένη και κομμένη σελινόριζα και με το ξύδι. Πλένετε το κρέας, το βάζετε μέσα και το αφήνετε περ. 45 λεπτά να βράσει. Στο μεταξύ πλένετε τον μαϊντανό, τον στεγνώνετε και τον ψιλοκόβετε. Λιώνετε το βούτυρο, προσθέστε αλάτι, μαϊντανό και τριμμένο δυόσμο. Στραγγίζετε το κρέας και αφαιρείτε την πέτσα. Το περνάτε σε σούβλα και το ψήνετε μπροστά από τη φωτιά, όχι από πάνω για να μην στάζει το λίπος μέσα στη φωτιά. Γυρίζοντας το συνεχώς το αφήνετε περ. 60 λεπτά να ψηθεί, το αλείφετε συχνά με πικάντικο βούτυρο. Όταν μαλακώσει το κρέας και τελειώσει το βούτυρο, αλείφετε το κρέας με κρεμ-φρες. Έτσι θα αποκτήσει μια ιδιαίτερη λαμπερή και καφετιά κρούστα. Σερβίρετε με πατάτες ψητές σε αλουμινόχαρτο ή πατατοσαλάτα με αγγούρι. Για ποτό διαλέξτε ένα ξηρό, ιταλικό βαρελίσιο κρασί.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply