Μοσχαρίσια μπριζόλα προβενσάλ

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΠΡΟΒΑΝΣΑΛ

4 μερίδες

Υλικά

  • 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες από 250 γραμμάρια Περίπου
  • 6 κουταλιές σούπας λάδι
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • λίγο δεντρολίβανο
  • μαύρο πιπέρι
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 75 γραμμάρια άσπρο ψωμί ξηρό
  • 50 γραμμάρια τυρί έμενταλ
  • 50 γραμμάρια Παρμεζάνα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • λίγο θυμάρι
  • 2 κρόκους
  • αλάτι
  • 1 κουτί αποφλοιωμένα ντοματάκια

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το κρέας αριστερά από το κόκαλο, κατά μήκος, ανοίγετε με μαχαίρι και το περνάτε μέσα στο κόκκαλο. Τοποθετείτε τις μπριζόλες σε πυρέξ, σε μαρινάτα από 2 κουταλιές σούπας λάδι, 2 σκελίδες σκόρδο, λίγο δεντρολίβανο, χοντρό μαύρο πιπέρι και αφήνετε να τραβήξουν όλη τη νύχτα, στο ψυγείο.
  2. Κόβετε τα κρεμμυδάκια και το υπόλοιπο σκόρδο. Τρίβετε το ψωμί και το τυρί. Κόβετε το μαϊντανό και το θυμάρι. Σωτάρετε τη μισή ποσότητα των κρεμμυδιών και του σκόρδου για 2 λεπτά περίπου, σε 2 κουταλιές σούπας λάδι. Βάζετε σε μπολ τα σωταρισμένα κρεμμύδια και το σκόρδο, μαζί με το τριμμένο ψωμί, τα τριμμένα τυριά, τα αρωματικά, τους κρόκους και το αλάτι. Ανακατεύετε καλά και δοκιμάζετε τη γεύση. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι στις μπριζόλες.
  3. Σωτάρετε το κρέας στο υπόλοιπο λάδι για 1 λεπτό. Γυρίζετε και όσο ψήνεται η 2η πλευρά του, αλείφετε την επιφάνεια με το μίγμα που κατασκευάσατε. Βγάζετε τις μπριζόλες από το τηγάνι. Σωτάρετε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο στο ζωμό του τηγανιού 1 λεπτό, προσθέστε τις κομμένες ντομάτες με τον ζωμό τους, το δεντρολίβανο και αφήνετε να σιγοψηθούν όλα μαζί, 5 λεπτά περίπου.
  4. Βάζετε τις μπριζόλες πάνω στη σάλτσα στο ταψί και ψήνετε 15 λεπτά στο φούρνο στους 225 C.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply