Μοσχαρίσια φιλέτα Τεριγιάκι Κίνα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μοσχαρίσια φιλέτα Τεριγιάκι Κίνα

Μερίδες 6

Υλικά

  • 6 φιλέτα μοσχαρίσια
  • 2 πράσινα κρεμμυδάκια
  • 1/2 φλιτζάνια τσαγιού σάλτσα σόγια
  • 1/3 κ. γλ. σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κ. γλυκού τζίντζερ
  • 1 κ. γλυκού σκούρα ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνια τσαγιού τσέρι ξηρό
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε πλατύ πυρέξ απλώνετε τα φιλέτα. Σ’ ένα μπωλ ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνετε τα φιλέτα. Τα σκεπάζετε και τ’ αφήνετε να μαριναριστούν 2 ώρες περίπου, γυρνώντας τα κάθε τόσο απ’ όλες τις πλευρές.
  2. Βγάζετε τα φιλέτα από τη μαρινάδα και τα ψήνετε στη σχάρα του γκριλ, 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά. (Μπορείτε αν θέλετε να τα ψήσετε μέσα σε ταψάκι περιχυμένα με τη μαρινάδα. θα προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C, θα τοποθετήσετε το ταψάκι στη μέση του φούρνου και θα τα ψήσετε, 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά). Τα σερβίρετε με άσπρο ρύζι ή λαχανικά.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: Μπορείτε να κόψετε τα φιλέτα σε κύβους 5 πόντων περίπου και να τα βάλετε στη μαρινάδα. Περνάτε μετά τους κύβους σε ξύλινα σουβλάκια και τα ψήνετε στο γκριλ ή στα κάρβουνα.

  1. Μπορείτε επίσης να μαρινάρετε μερικά μεγάλα μανιτάρια και να τα περάσετε στα σουβλάκια, ανάμεσα από το κρέας.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply