Μοσχαρίσια φιλέτα Τεριγιάκι Κίνα
Μερίδες 6
Υλικά
- 6 φιλέτα μοσχαρίσια
- 2 πράσινα κρεμμυδάκια
- 1/2 φλιτζάνια τσαγιού σάλτσα σόγια
- 1/3 κ. γλ. σκόνη σκόρδου
- 1/2 κ. γλυκού τζίντζερ
- 1 κ. γλυκού σκούρα ζάχαρη
- 1/4 φλιτζάνια τσαγιού τσέρι ξηρό
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε πλατύ πυρέξ απλώνετε τα φιλέτα. Σ’ ένα μπωλ ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνετε τα φιλέτα. Τα σκεπάζετε και τ’ αφήνετε να μαριναριστούν 2 ώρες περίπου, γυρνώντας τα κάθε τόσο απ’ όλες τις πλευρές.
- Βγάζετε τα φιλέτα από τη μαρινάδα και τα ψήνετε στη σχάρα του γκριλ, 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά. (Μπορείτε αν θέλετε να τα ψήσετε μέσα σε ταψάκι περιχυμένα με τη μαρινάδα. θα προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C, θα τοποθετήσετε το ταψάκι στη μέση του φούρνου και θα τα ψήσετε, 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά). Τα σερβίρετε με άσπρο ρύζι ή λαχανικά.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: Μπορείτε να κόψετε τα φιλέτα σε κύβους 5 πόντων περίπου και να τα βάλετε στη μαρινάδα. Περνάτε μετά τους κύβους σε ξύλινα σουβλάκια και τα ψήνετε στο γκριλ ή στα κάρβουνα.
- Μπορείτε επίσης να μαρινάρετε μερικά μεγάλα μανιτάρια και να τα περάσετε στα σουβλάκια, ανάμεσα από το κρέας.