Μοσχαρίσιο φιλέτο πιπεράτο
Υλικά
- 4 μοσχαρίσια φιλέτα
- 2 κουταλιές σούπας πράσινο πιπέρι (κατά προτίμηση σε βαζάκι με άλμη)
- 1 μικρό ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- 2 σφηνάκια ουίσκι
- 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάλτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 2 κουταλιές σούπας βούτυρο, το πιπέρι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρετε τα σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά. Σβήστε με το ουίσκι και προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Αλατίστε και αφήστε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά μέχρι να δέσει. Σοτάρετε τα φιλέτα σε 2 κουταλιές σούπας βούτυρο και από τις δύο πλευρές για 2-3 λεπτά. Αλατίστε τα και ψήστε τα στο φούρνο ή στη σχάρα ανάλογα με την προτίμηση σας (10-12 λεπτά στους 200′ για μέτριο ψήσιμο ή 22-25 λεπτά αν τα προτιμάτε καλοψημένα). Σερβίρετε τα φιλέτα με την πιπεράτη σάλτσα και συνοδέψτε με τηγανητές πατάτες και λαχανικά ατμού.