Μοσχαρίσιο φιλέτο πιπεράτο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μοσχαρίσιο φιλέτο πιπεράτο

Υλικά

  • 4 μοσχαρίσια φιλέτα
  • 2 κουταλιές σούπας πράσινο πιπέρι (κατά προτίμηση σε βαζάκι με άλμη)
  • 1 μικρό ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 2 σφηνάκια ουίσκι
  • 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάλτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 2 κουταλιές σούπας βούτυρο, το πιπέρι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρετε τα σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά. Σβήστε με το ουίσκι και προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Αλατίστε και αφήστε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά μέχρι να δέσει. Σοτάρετε τα φιλέτα σε 2 κουταλιές σούπας βούτυρο και από τις δύο πλευρές για 2-3 λεπτά. Αλατίστε τα και ψήστε τα στο φούρνο ή στη σχάρα ανάλογα με την προτίμηση σας (10-12 λεπτά στους 200′ για μέτριο ψήσιμο ή 22-25 λεπτά αν τα προτιμάτε καλοψημένα). Σερβίρετε τα φιλέτα με την πιπεράτη σάλτσα και συνοδέψτε με τηγανητές πατάτες και λαχανικά ατμού.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply