Μοσχαρίσιος Κιμάς με Φακή

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μοσχαρίσιος Κιμάς με Φακή

Ανά μερίδα: Λιπαρά 9,7 γραμμάρια, φυτικές ίνες 12,3 γραμμάρια. θερμίδες 392.

Υλικά

  • λάδι
  • 400 γραμμάρια ψαχνός κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 κλαδάκια σέλινο ψιλοκομμένα
  • 400 γραμμάρια κονσέρβα ντοματάκια
  • 2 κύβοι ζωμός βοδινού
  • 1 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλιτζάνια κόκκινη φακή, πλυμένη και στραγγισμένη
  • ½ φλιτζάνια ξερό κόκκινο κρασί
  • 1 ½ φλιτζάνια νερό, επιπλέον
  • 2 κουταλιές σούπας ντοματοπολτός
  • 2 κουταλάκια ζάχαρη
  • ¼ φλιτζάνια φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

  1. Ψεκάστε με λάδι ένα σκεύος και σωτάρετε τον κιμά μαζί με τα κρεμμύδια. Προσθέστε τα καρότα, το σέλινο, τα ντοματάκια ψιλοκομμένα μαζί με το χυμό τους, τους κύβους θρυμματισμένους και το νερό. Αφήστε να πάρουν βράση.
  2. Ψήστε τα σε μέτρια ζεστό φούρνο, σκεπασμένα, περίπου 40 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ανακατώστε μέσα τη φακή. το κρασί, το επιπλέον νερό, τον ντοματοπολτό και τη ζάχαρη. Ψήστε τα σκεπασμένα περίπου 20 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει η φακή και να πηχτώσει το φαγητό. Ανακατώστε μέσα το βασιλικό.
  • Author: Aggela

Leave a Reply