Μοτσαρέλα και μελιτζάνες πανέ
για 4 άτομα
Υλικά
- 300 γραμμάρια μοτσαρέλα ιταλική
- 2 μελιτζάνες φλάσκες
- 2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
- 2 κουταλιές γλυκού βασιλικό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Για το πανάρισμα:
- /2 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη
- /2 φλιτζάνια κορν φλέικς θρυμματισμένα στο μπλέντερ
- κουταλιές σούπας παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- αυγό
- καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο !Για το τηγάνισμα
- Κόβετε τις μελιτζάνες σε πολύ λεπτές ροδέλες, τις αλατίζετε και τις βάζετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν και να ξεπικρίσουν. Κατόπιν τις ξεπλένετε και τις στεγνώνετε. Κόβετε τη μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες. Φτιάχνετε ένα σάντουιτς με 2 φέτες μοτσαρέλα, βάζοντας ανάμεσα 1 ροδέλα μελιτζάνας, 1 ροδέλα ντομάτας, λίγο αλατοπίπερο και βασιλικό.
- Συγκρατείτε το σάντουιτς με οδοντογλυφίδες. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Αναμειγνύετε σε μπολ τη φρυγανιά, τα κορν φλέικς και την παρμεζάνα. Χτυπάτε το αυγό με λίγο αλάτι και πιπέρι. Πανάρετε τα σάντουιτς πρώτα στο αυγό και μετά στο μείγμα με τη φρυγανιά. Τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι.
- Στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες. Σερβίρετε αμέσως.