Μουχαλεμπί με φρούτα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μουχαλεμπί με φρούτα

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

Υλικά

  • 1 ποτήρι του νερού νισεστέ
  • 7 ποτήρια νερό
  • 1/2 κουταλιές γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
  • αμύγδαλα σε φετάκια

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΙ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ

  • 2 1/2 ποτήρια νερό
  • 1 1/3 ποτήρι του νερού μέλι
  • 1 1/2 φλιτζάνια του καφέ ανθόνερο
  • 300 γραμμάρια ξερά φρούτα (βερίκοκα και δαμάσκηνα)
  • φλούδα λεμονιού λεπτοκομμένη

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε αντικολλητική κατσαρόλα το νισεστέ με το νερό και τη μαστίχα και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί ο νισεστές. Βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα, ανακατεύοντας διαρκώς. Την αδειάζετε σε ατομικά μπολάκια και τη σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη. Αφήνετε την κρέμα στο ψυγείο να παγώσει. Φτιάχνετε το σιρόπι με το νερό και το μέλι, βράζοντας 6′-7′. Προσθέτετε το ανθόνερο, τη φλούδα λεμονιού και τα φρούτα και αφήνετε να πάρουν 1-2 βράσεις ακόμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε τα φρούτα να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι. Όταν πρόκειται να σερβίρετε, ξεφορμάρετε την κρέμα και γαρνίρετε με τα αμύγδαλα. Περιχύνετε με το σιρόπι και βάζετε γύρω γύρω τα φρούτα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης