Μουχαλεμπί με ροδόνερο
30 λεπτά ΕΥΚΟΛΟ για 8 άτομα:
Υλικά
- 1 λίτρο γάλα
- 1 φλιτζάνια νερό
- 1 σφηνάκι ροδόνερο
- 8 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ γεμάτες
- 3/4 φλιτζάνια ζάχαρη
Για το σιρόπι:
- 1 φλιτζάνια νερό
- 1 12 φλιτζάνια ζάχαρη
- λίγο ροδόνερο
Για την διακόσμηση
- μερικά ροζ και κόκκινα ροδοπέταλα
- μερικά φύλλα τριανταφυλλιάς
- 1 ασπράδι αβγού ελαφρά χτυπημένο
- ζάχαρη κρυσταλλική
- Σκουπίζετε προσεκτικά τα ροδοπέταλα με βρεγμένο πανί και μ’ ένα πινέλο τα αλείφετε με λίγο ασπράδι. Υστερα τα βουτάτε στη ζάχαρη γυρνώντας τα ώστε αυτή να κολλήσει παντού και τα ακουμπάτε σε χαρτί κουζίνας μέχρι την επομένη που θα τα χρειαστείτε.
- Διαλύετε το κορν φλάουρ στο νερό και το ρίχνετε σε κατσαρόλα μαζί με το γάλα, το ροδόνερο και τη ζάχαρη. Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βράζετε μέχρι να δέσει η κρέμα, ανακατεύονται συνεχώς για να μην πιάσει.Όταν πήξει η κρέμα,απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά
- και αφήνετε να κρυώσει.
- Αδειάζετε την κρέμα σε στρογγυλή,πλαστική φόρμα, αφού πρώτα την ξεπλύνετε χωρίς να τη σκουπίσετε για να είναι υγρή. Την αφήνετε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον ή καλύτερα ως την επομένη για να πήξει καλά.
- Ετοιμάζετε το σιρόπι: βράζετε όλα τα υλικό μέχρι να πάρετε ένα πυκνό σιρόπι,
- ξεφορμάρετε το Μουχαλεμπί σε ρηχή πιατέλα και το διακοσμείτε με τα ζαχαρωμένα ροδοπέταλα.
- Σερβίρετε το μουχαλεμπί κόβοντας το σε φέτες και περιχύνοντας με λίγο από το σιρόπι που ετοιμάσατε.