Μους αχλαδιού με γιαούρτι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μους αχλαδιού με γιαούρτι

για 6 μερίδες

Υλικά

  • 600 γραμμάρια γιαούρτι
  • 400 γραμμάρια τυρί κότατζ
  • 1 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 6 αχλάδια
  • χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • σιρόπι βύσσινο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Καθαρίστε τα αχλάδια από τις φλούδες και τα κουκούτσια και κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια. Ραντίστε τα με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Βάλτε στην κατσαρόλα μισό φλιτζάνια ζάχαρη και 1 φλιτζάνια νερό και Βράστε τα για 4-5 λεπτά. Ρίξτε στο σιρόπι τα κομμένα αχλάδια και βράστε τα για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Βγάλτε τα από το σιρόπι και αφήστε τα να κρυώσουν. Κρατήστε 6 φέτες για να γαρνίρετε τις μους και βάλτε τα υπόλοιπα κομμάτια στο πολυμίξερ και πολτοποιήστε τα. Χτυπήστε στο μίξερ το γιαούρτι, το τυρί και την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέστε στο μείγμα τα πολτοποιημένα αχλάδια. Μοιράστε τη μους σε 6 ποτήρια, περιχύστε με λίγο σιρόπι βύσσινο και γαρνίρετε με τα αχλάδια που κρατήσατε. Αφήστε τις μους στο ψυγείο μέχρι να τις σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply