μους αβοκάντο
Υλικά
- 250 γραμμάρια φρέσκιες φράουλες
- 250 γραμμάρια βατόμουρα
- 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 4 κουταλιές σούπας λικέρ βατόμουρου
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 2 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
- 1 πακετάκι βανίλια
- 400 γραμμάρια παγωτό βανίλια
- 1 κουτί φυτική σαντιγί για γλυκά
Εκτέλεση
- Πλένετε τις φράουλες και τα βατόμουρα και τα στραγγίζετε. Καθαρίζετε τις φράουλες. Ανακατεύετε καλά τα δύο είδη φρούτου και προσθέτετε 50 γραμμάρια ζάχαρη, ραντίζετε με λικέρ βατόμουρου, τα σκεπάζετε και τ’ αφήνετε στο ψυγείο. Κόβετε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τ’ αδειάζετε με κουτάλι. Χτυπάτε τη ψίχα φρούτου με το χυμό λεμονιού και την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη στο μίξερ. Χτυπάτε την σαντιγί και προσθέτετε βανίλια. Την προσθέτετε στον πολτό του αβοκάντο και ανακατεύετε ανάλαφρα. Βάζετε το μείγμα σε κορνέ. Σερβίρετε το παγωτό σε μπάλες ή το κόβετε σε κύβους με το μαχαίρι. Το σερβίρετε σε μπολ και το γαρνίρετε με τον πολτό του αβοκάντο. Γαρνίρετε από πάνω με τα φρούτα, περιχύνετε με το χυμό τους και γαρνίρετε με σαντιγί, τρούφα ή αμύγδαλα.