Μούς με ανανά και τζίντζερ
15 λεπτά + παραμονή στο ψυγείο ΕΎΚΟΛΟ
Υλικά
- 2 ροδέλες ανανά από κονσέρβα,ψιλοκομμένες
- 31 κουταλιές σούπας από το σιρόπι του ανανά
- 1/2 κουταλιές γλυκού σκόνη τζίντζερ
- 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 31 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
- 41 κουταλιές σούπας λευκό γλυκό κρασί
Για το σερβίρισμα:
- ανανά από κονσέρβα, κομμένο στα 4
Εκτέλεση
- Αναμιγνύετε το κρασί, το σιρόπι του ανανά και τη σκόνη τζίντζερ. Προσθέτετε και τον ψιλοκομμένο ανανά.
- Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να γίνει τόσο σφιχτή που να κάνει μυτούλες. Προσθέτετε το μίγμα κρασιού που ετοιμάσατε και φροντίζετε να μοιραστεί ομοιόμορφα μέσα στη χτυπημένη κρέμα.
- Μοιράζετε την κρέμα σε τέσσερα χαμηλά ποτήρια χωρίς πόδι και τα αφήνετε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.
- Βάζετε από ένα κομμάτι ανανά σε κάθε ποτήρι και σερβίρετε.