Μους με ανθότυρο και κόκκινα φρούτα
για 6 άτομα:
Υλικά
- 250 γραμμάρια ανθότυρο
- 1 κουτί φυτική σαντιγί
- 300 γραμμάρια βατόμουρα κατεψυγμένα ή φράουλες φρέσκες
- 2 κουταλιές γλυκού ροδόνερο
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση
- Κρατάτε λίγα φρούτα για να διακοσμήσετε τα ποτήρια. Πολτοποιείτε τα υπόλοιπα στο μπλέντερ μαζί με το ροδόνερο και τα 3/4 της ζάχαρης. Μεταφέρετε τον πολτό σε ένα μπολ και τον σουρώνετε σε σουρωτήρι που έχετε ντύσει με τουλπάνι.
- Με μίξερ χειρός χτυπάτε σε ένα άλλο μπολ το ανθότυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη και το κουτί φυτικής σαντιγί. Προσθέτετε και το στραγγισμένο πολτό φρούτων και τον αναμιγνύετε με τα υπόλοιπα υλικά. Μοιράζετε τη μους σε τέσσερα ποτήρια και τη βάζετε στο ψυγείο για 8 ώρες τουλάχιστον. Λίγο πριν τις σερβίρετε διακοσμείτε τις μους με μερικά ολόκληρα φρούτα.