Μους με φουντούκια

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΜΟΥΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

για 6 άτομα

Υλικά

  • 6 κρόκοι αυγών
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 130 γραμμάρια ζάχαρη
  • 400ml κρέμα γάλακτος
  • 180 γραμμάρια φουντούκια
  • 3 κουταλιές σούπας κονιάκ
  • 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού ή ζεστό νερό
  • 6 φύλλα ζελατίνης
  • Λίγα βατόμουρα ή λίγα ξερά φρούτα (δαμάσκηνα ή βερίκοκα) για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Θρυμματίζετε στο μπλέντερ τα φουντούκια μέχρι να γίνουν σκόνη. Μαλακώνετε τα φύλλα της ζελατίνης σε κρύο νερό 5′. Στο μεταξύ χτυπάτε σε πυρίμαχο μπολ με το σύρμα των αυγών ή με το μίξερ τους κρόκους των αυγών μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αναμειχθούν καλά. Βάζετε τα μπολ σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας με το σύρμα συνεχώς, μέχρις ότου το μείγμα κρόκων-ζάχαρης φουσκώσει και ασπρίσει. Βγάζετε το σκεύος από τη φωτιά και χτυπάτε το μείγμα με το μίξερ προσθέτοντας το κονιάκ. Διαλύετε τα φύλλα της ζελατίνης στο χυμό του λεμονιού ή το ζεστό νερό και τα ρίχνετε στο προηγούμενο μείγμα. Κατόπιν προσθέτετε τα φουντούκια και ανακατεύετε. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το σύρμα σε σφιχτή σαντιγί και στη συνέχεια την ενσωματώνετε απαλά στο παραπάνω μείγμα. Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτετε κι αυτή με απαλές κινήσεις. Αφήνετε τη μους στο ψυγείο να σφίξει καλά. Σερβίρετε τη μους με κουτάλι σε ποτήρια, σκορπίζοντας ανάμεσα μερικά βατόμουρα ή ξερά φρούτα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης