Μους με φράουλα και κουραμπιέδες

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μους με φράουλα και κουραμπιέδες

Υλικά

  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 90 γραμμάρια βούτυρο
  • 20 γραμμάρια ζελατίνη σε 4-5 φύλλα
  • 2 κρόκους αβγών
  • 1 βανίλια
  • 300 γραμμάρια σαντιγί
  • 300 γραμμάρια φράουλες
  • 2 κουταλιές σούπας βότκα
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 200 γραμμάρια κουραμπιέδες

Εκτέλεση

  1. Κόβετε σε μικρά κομμάτια τους κουραμπιέδες. Μουσκεύετε τα φύλλα ζελατίνης με κρύο νερό. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί, τη βγάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε με σπάτουλα πολύ καλά. Ρίχνετε τους κρόκους, τη βανίλια, τη μισή ζελατίνη στυμμένη και ανακατεύετε ώσπου να λιώσει. Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να πήξει. Βάζετε τις φράουλες στο μίξερ και τις πολτοποιείτε καλά με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Ζεσταίνετε τη βότκα σε ένα κατσαρολάκι και λιώνετε την υπόλοιπη ζελατίνη. Την ανακατεύετε πολύ καλά με τον πολτό φράουλας. Ανακατεύετε τη μους σοκολάτα με τη μισή σαντιγί και τον πολτό φράουλας με την άλλη μισή. Στρώνετε με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα χωρητικότητας δύο λίτρων. Ρίχνετε τη μους σοκολάτα και την ισιώνετε με σπάτουλα. Βάζετε από πάνω μια στρώση με τριμμένους κουραμπιέδες και τελειώνετε με μους. Σκεπάζετε με μια άλλη μεμβράνη και βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον. Βγάζετε τη μους από τη φόρμα και την τοποθετείτε σε μια πιατέλα. Στολίζετε με φράουλες και κομματάκια σοκολάτας.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply