Μούς σαμπάνιας
10 λεπτά ΕΥΚΟΛΟ για 6 άτομα:
Υλικά
- 450 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 6 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 200ml σαμπάνια
- 2 ζελατίνες
Για το σερβίρισμα:
- 6 αμυγδαλωτά μπισκότα
Εκτέλεση
- Μουλιάζετε τις ζελατίνες σε λίγο κρύο νερό μέχρι να φουσκώσουν.
- Ζεσταίνετε λίγη από τη σαμπάνια και διαλύετε μέσα της την μουλιασμένη ζελατίνη αφού πρώτα τη στύψετε καλά. Αφήνετε να κρυώσει.
- Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη, μέχρι να σφίξει και να κάνει μικρές μυτούλες. Χωρίς να σταματήσετε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτετε τη σαμπάνια, τη διαλυμένη ζελατίνη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει τόσο σφιχτό που να κόβεται με το κουτάλι.
- Σερβίρετε σε ποτήρι σαμπάνιας και το αφήνετε στο ψυγείο. Όταν κρυώσει το γλυκό το σερβίρετε με τα μπισκότα.