ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Μερίδες 12 Χρόνος ετοιμασίας 40′
Υλικά
- 400 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 5 αυγά χωρισμένα
- 1/3 κούπας γάλα ζαχαρούχο
- 1/4 κούπας βούτυρο μαλακό
- 2 κουταλιές σούπας Τία Μαρία
- 1/4 κουταλιές γλυκού βανίλια
- 1/4 κουταλιές γλυκού κρεμόριο
- 1/8 κουταλιές γλυκού αλάτι
για το γαρνίρισμα:
- σαντιγί και καβουρντισμένο αμυγδαλάκι φιλέ
Εκτέλεση
- Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Ρίξτε ένα, ένα τα κροκάδια κι ανακατέψτε τα να ενσωματωθούν στη σοκολάτα. Ενσωματώστε λίγο, λίγο το βούτυρο, ανακατεύοντας το με το μίγμα της σοκολάτας. Ρίξτε κι ανακατέψτε το γάλα.
- Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε στο μίγμα το λικέρ και τη βανίλια. Χτυπήστε τα ασπράδια με το κρεμόριο και το αλάτι σε μαρέγκα απαλή. Προσοχή η μαρέγκα δεν πρέπει να είναι σφιχτή. Ανακατέψτε απαλά τη μαρέγκα μέσα στο σοκολατένιο μίγμα κι αδειάστε το μους σ’ ένα μπολ. Βάλτε το στο ψυγείο να σφίξει 4 ώρες, ή καλύτερα αφήστε το ως την επομένη.
- Γαρνίρετε με σαντιγί και καβουρντισμένο αμυγδαλάκι φιλέ και σερβίρετε. Όσο περισσέψει φυλάξτε το στο ψυγείο. Μην το αφήσετε περισσότερο από 2 ημέρες.