Μουσακάς με γιαούρτι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μουσακάς με γιαούρτι

Υλικά

  • 5 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1/3 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1/3 φλιτζάνια λευκό κρασί
  • 1 κουτί αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 1 κουταλιές σούπας ντοματοπελτέ
  • 2 ξύλα κανέλας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια στραγγιστό γιαούρτι
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 12 κουταλιές σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε φέτες πάχους ενός δαχτύλου. Τις αλατίζετε καλά και τις τοποθετείτε σε σουρωτήρι. Τις αφήνετε για 2 ώρες.
  2. Ξεπλένετε καλά τις μελιτζάνες, τις σκουπίζετε και τις ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο γκριλ. Τις κρατάτε στην άκρη. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα.
  3. Καθαρίζετε, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε στο ελαιόλαδο. Προσθέτετε τον κιμά και τον καβουρντίζετε, ενώ ανακατεύετε συνέχεια για να ξεσβολιάσει. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε τα ντοματάκια και τον ντοματοπελτέ, το ξύλο κανέλας, ανακατεύετε, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 30 περίπου λεπτά. Σε βουτυρωμένο πυρέξ τοποθετείτε εναλλάξ μελιτζάνες και σάλτσα κιμά, αρχίζοντας και τελειώνοντας με μελιτζάνες. Τοποθετείτε μερικά κομματάκια βούτυρο στην επιφάνεια. Ψήνετε στους 200°C για 20 λεπτά. Χτυπάτε καλά το γιαούρτι με τα αυγά, το αλεύρι και λίγο αλάτι. Βγάζετε το πυρέξ από το φούρνο και περιχύνετε με το μίγμα του γιαουρτιού. Συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply