μουσακάς με κιμά αρνίσιο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

μουσακάς με κιμά αρνίσιο

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

Υλικά

  • 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
  • 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 30 γραμμάρια βούτυρο
  • 400 γραμμάρια αρνίσιο κιμά
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνια μπεσαμέλ
  • 200 γραμμάρια χυμό τομάτας πιο συμπυκνωμένο
  • 200 γραμμάριαχυμό τομάτας με μελιτζάνα (έτοιμο)
  • 2 κύβους λαχανικών
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 200 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 150 γραμμάρια φέτα κομματιασμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο βασιλικό για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες λεπτές και τις πασπαλίζετε με αλάτι. Τις αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν 20′. Τις πλένετε καλά και τις στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνετε το μισό από το λάδι και τις τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές τους. Τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε ένα κρεμμύδι. Προσθέτετε τον κιμά και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε 1 κύβο λαχανικών, πιπέρι, λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζετε 35′-40′. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε, μόλις ο κιμάς κρυώσει λίγο, την μπεσαμέλ και τα τυριά. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε και το δεύτερο κρεμμύδι. Προσθέτετε ντοματοχυμό και τα ντοματάκια με μελιτζάνα και βράζετε 15′. Στο τέλος προσθέτετε τον μαϊντανό και αφήνετε τη σάλτσα να πάρει μια βράση. Σ’ ένα πυρίμαχο ταψί βάζετε μια στρώση μελιτζάνες. Από πάνω απλώνετε το μείγμα με τον κιμά και κατόπιν πάλι μελιτζάνες. Ψήνετε 10′ και περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό γαρνίροντας με λίγο βασιλικό.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης