Μουσακάς με κρέπες

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μουσακάς με κρέπες

Υλικά

  • 16 κρέπες (βλέπε ζύμες)
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 4 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 1/2 φλιτζάνια κρασί λευκό
  • Λίγο ελαιόλαδο !Για τις κρέπες
  • Αλάτι, πιπέρι

Για την μπεσαμέλ:

  • 1 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 φλιτζάνια γάλα
  • 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες και τις βάζετε σε μια λεκάνη με νερό και λίγο αλάτι για 1/2 ώρα. Τις ξεπλένετε και τις κόβετε σε μικρούς κύβους. Τις βάζετε σε ένα ταψί, ρίχνετε λίγο λάδι και τις ψήνετε στο γκριλ για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι με το υπόλοιπο λάδι, προσθέτετε τον κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Ρίχνετε το κρασί, τις ντομάτες τριμμένες, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και τα βράζετε για 30 λεπτά, ώσπου να πιει ο κιμάς όλο το ζωμό του. Αφού κρυώσει, προσθέτετε τις μελιτζάνες, το τυρί και ανακατεύετε καλά. Αλείφετε ένα πυρίμαχο σκεύος Νο 28 με λίγο λάδι και στρώνετε τις μισές κρέπες, αλείφοντας τες με λάδι. Απλώνετε το μείγμα με τον κιμά και στρώνετε τις υπόλοιπες κρέπες, αλείφοντας τες με λάδι. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Ρίχνετε το αλεύρι, ανακατεύετε με σύρμα, προσθέτετε το γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα, μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνετε να κρυώσει λίγο η κρέμα, ρίχνετε το μοσχοκάρυδο, ανακατεύετε και την στρώνετε πάνω στις κρέπες. Ψήνετε το μουσακά στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Αφού κρυώσει, τον κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης