μουστοκούλουρα με αμύγδαλα
ΠΑ 40 ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ
Υλικά
- 1 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κιλό βρασμένο μούστο ζυγισμένο πριν το βράσιμο
- 150 γραμμάρια μαργαρίνη
- 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 2 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιές γλυκού κοφτό σόδα
- 1/2 ποτηράκι του κρασιού τσίπουρο ή κονιάκ
- 1 κουταλιές γλυκού κανελογαρίφαλα
- αμύγδαλα χοντροκοπανισμένα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Βάζετε σε μια λεκάνη το σιμιγδάλι. Ζεσταίνετε τη μαργαρίνη και τη ρίχνετε από πάνω. Τρίβετε το σιμιγδάλι με τη μαργαρίνη με ελαιόλαδο ανάμεσα στις παλάμες σας, έτσι ώστε να ανακατευθούν καλά. Προσθέτετε τότε όλα τα υλικά στο μείγμα με το σιμιγδάλι εκτός από το μούστο, τον οποίο ρίχνετε σιγά σιγά ενώ ζυμώνετε. Η ζύμη πρέπει να είναι μέτρια, ούτε πολύ σφιχτή ούτε πολύ απαλή, γιατί θα απλώσουν τα κουλούρια στο ψήσιμο. Πλάθετε στρογγυλά κουλουράκια, όχι πολύ μεγάλα, και τα πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα.
- Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C 20′.