Μύδια Γεμιστά
Υλικά
- 24 μύδια με το κέλυφος
- 1/2 φλιτζάνια ξερό άσπρο κρασί
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 3/4 φλιτζάνια ρύζι Καρολίνα
- 2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού
- 1/2 φλιτζάνια ξερό άσπρο κρασί επιπλέον
- 1/4 φλιτζάνια νερό
- 1/2 μικρή ρίζα μάραθου ψιλοκομμένη
- 1 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 1/2 κουταλιές σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος
- μια πρέζα μπαχάρι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Τρίψτε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια, Βραστέ το ένα κρασί σε μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε τα μύδια και βραστέ τα σκεπασμένα σε μέτρια φωτιά περίπου 2 λεπτά ώσπου να ανοίξουν. Στραγγίστε και κρατήστε 3/4 του φλιτζάνια από το υγρό. Σωτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέστε το ρύζι και το ξύσμα και ανακατώστε καλά. Ρίξτε το υγρό των μυδιών, το επιπλέον κρασί και το νερό, σκεπάστε πολύ καλά και σιγοβράστε σε πολύ χαμηλή φωτιά περίπου 18 λεπτά ώσπου να απορροφηθεί το υγρό. Αφήστε το σκεπασμένο 5 λεπτά. Βάλτε το ρύζι σε μπολ και ανακατώστε μέσα το μάραθο. τα μυρωδικά και το μπαχάρι. Βγάλτε τα μύδια από το κέλυφος, κρατήστε το μισό κέλυφος, γεμίστε το με ρύζι και βάλτε από πάνω ένα μύδι.