Μύδια με κρασί
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ ΨΗΣΙΜΟ: 10′
Υλικά
- 1 κιλό μύδια φρέσκα
- 1 φλιτζάνια κρασί λευκό
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
- 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- 4 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Τρίβετε με ένα βουρτσάκι τα μύδια κάτω από τρεχούμενο νερό. Τα βάζετε σε μια λεκάνη με αλατισμένο νερό και τα αφήνετε για ½ ώρα. Τα ξεπλένετε και τα στραγγίζετε. Ρίχνετε σε ένα τηγάνι το λάδι, το σκόρδο, τα μύδια και τα σοτάρετε για λίγο, μέχρι να ανοίξουν. Όσα δεν ανοίξουν, τα πετάτε. Προσθέτετε τις πιπεριές, το κρασί λίγο λίγο και τα σιγοβράζετε για λίγα λεπτά. Ρίχνετε το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Τα σερβίρετε σε πιατέλα.
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μαϊντανό με ένα-δυο κλωναράκια φρέσκο θυμάρι.