Μύδια με κρέμα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ

Υλικά

  • 22,5 κιλά φρέσκα μύδια
  • 300 γραμμάρια νερό
  • 2 κουταλιές σούπας λάδι
  • 25 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελ. σκόρδο λιωμένες
  • 150 γραμμάρια λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 750 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Ξύνετε με βούρτσα τα μύδια να καθαρίσει καλά το κέλυφος τους. Βάζετε σε φαρδιά κατσαρόλα το νερό με τα μύδια και τα βράζετε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά να ανοίξει το κέλυφος τους. Πετάτε όποια κέλυφος δεν ανοίξει. Στραγγίζετε τα μύδια και κρατάτε στην άκρη τον ζωμό. Ανοίγετε τα μύδια στα δύο. Κρατάτε τα καπάκια, αν θέλετε. Ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο σε κατσαρολάκι και τηγανίζετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 5 λεπτά να μαλακώσουν. Προσθέτετε
  2. γραμμάρια από τον ζωμό που έβρασαν τα μύδια και σιγοβράζετε για 8 λεπτά. Προσθέτετε το κρασί και τον μαϊντανό. Μόλις βράσουν, ρίχνετε μέσα τα μύδια και την κρέμα γάλακτος. Αφήνετε να ζεσταθούν καλά για 2-3 λεπτά, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε με φυλλαράκια μαϊντανού.

ΣΗΜ. Τα καπάκια μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σαν κουταλάκια για να βγάλετε το μύδι από το άλλο κέλυφος.

  • Author: Aggela

 

Leave a Reply