Μύδια με Βασιλικό και Καυτερή Σάλτσα Λεμόνι
Υλικά
- 1 κιλό μύδια με το κέλυφος
- 1 φλιτζάνια φρέσκος βασιλικός άκοπος
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνια νερό
- Καυτερή Σάλτσα Λεμόνι:
- 1/2 φλιτζάνια χυμός λεμονιού
- 1/2 φλιτζάνια νερό
- 2 κουταλάκια πάστα αντσούγιας
- 1 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 κουταλιές σούπας φρέσκος κόλιανδρος ψιλοκομμένος
- 2 μέτριες κόκκινες καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
- Τρίψτε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια. Βάλτε σε μεγάλη κατσαρόλα το νερό, το βασιλικό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σιγοβράστε τα ξεσκέπαστα για 10 λεπτά. Προσθέστε τα μύδια, σκεπαστέ και βράστε τα 3 λεπτά ή ώσπου να ανοίξουν. Πετάξτε όσα δεν άνοιξαν. Σερβίρετε τα μύδια με Καυτερή Σάλτσα Λεμόνι.
- Καυτερή Σάλτσα Λεμόνι:
- Ανακατώστε πολύ καλά όλα τα υλικά.