Μύδια με Βασιλικό και Καυτερή Σάλτσα Λεμόνι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μύδια με Βασιλικό και Καυτερή Σάλτσα Λεμόνι

Υλικά

  • 1 κιλό μύδια με το κέλυφος
  • 1 φλιτζάνια φρέσκος βασιλικός άκοπος
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνια νερό
  • Καυτερή Σάλτσα Λεμόνι:
  • 1/2 φλιτζάνια χυμός λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνια νερό
  • 2 κουταλάκια πάστα αντσούγιας
  • 1 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κουταλιές σούπας φρέσκος κόλιανδρος ψιλοκομμένος
  • 2 μέτριες κόκκινες καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

  1. Τρίψτε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια. Βάλτε σε μεγάλη κατσαρόλα το νερό, το βασιλικό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σιγοβράστε τα ξεσκέπαστα για 10 λεπτά. Προσθέστε τα μύδια, σκεπαστέ και βράστε τα 3 λεπτά ή ώσπου να ανοίξουν. Πετάξτε όσα δεν άνοιξαν. Σερβίρετε τα μύδια με Καυτερή Σάλτσα Λεμόνι.
  2. Καυτερή Σάλτσα Λεμόνι:
  3. Ανακατώστε πολύ καλά όλα τα υλικά.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης